Prodajni hit leta,

KOSILNA GLAVA Z NOŽI NAGRAJENA Z ZLATO MEDALJO!

Kosilna glava z noži TURBOTRIMM Maxi disc – svojo okolico urediš hitreje, bolj učinkovito, bolj enostavno in z manj napora!

Kosilna glava z noži TURBOTRIMM Maxi disc obvlada vse vrste površin in je primerna za:
 • visoko travo, grmičevje, trnje,
 • strmejša pobočja,
 • gozdno podrast,
 • uporabo pri komunalnih in obcestnih opravilih,
 • košnjo parkov, brežin, gozdnih jas, pašnikov, ...

Kosilna glava z noži TURBOTRIMM Maxi disc je kompatibilna z vsemi motornimi kosami z ravno palico!

(kose, ki imajo na koncu palice kardan)

S kosilno glavo TURBOTRIMM Maxi disc in pripadajočim kompletom močnih, trpežnih in ostrih nožev lahko kosimo

Mlado mehko travo

Trnje

Suho in visoko travo

Podrast

Praprot in grmovje

Ambrozijo

Končno rešitev!

Po 50 letih, odkar poznamo kose na motorni pogon, smo končno dočakali rešitev za težavno košnjo in vse probleme, ki jih povzroča košnja visoke trave, praproti in druge trdožive podrasti. Predstavljamo vam TURBOTRIMM Maxi disc!

Poglej si Video...

kako učinkovito deluje kosilna glava z noži TURBOTRIMM Maxi disc

Kako se kosilna glava z noži TURBOTRIMM Maxi disc razlikuje od ostalih kosilnih glav na trgu?

1. ENOSTAVNOST UPORABE

Posebnost kosilne glave TURBOTRIMM Maxi disc izhaja iz njene zasnove. Enostavna je za sestavo, uporabo in vzdrževanje. Enostavnost uporabe je bilo tudi naše začetno vodilo pri razvoju novega inovativnega produkta kosilne glave z noži. Zaradi zasnove in delovanja glave TURBOTRIMM Maxi disc si že med in seveda po košnji tudi bistveno manj utrujen.

2. KOMPATIBILNOST Z RAZLIČNIMI ZNAMKAMI IN MOČMI MOTORNIH KOS

Namesto nitke lahko uporabljaš 2 ali 3 nože, odvisno seveda od moči motorne kose. To ti omogoča le inovativna TURBOTRIMM Maxi disc kosilna glava, saj ostali proizvajalci vpetja t. i. cepcev na enak ali podoben način ne omogočajo, in ostajajo pri vpetju 3 nožev oz. cepcev, saj v nasprotnem primeru koso pri košnji preveč trese.

3. ENOSTAVNA MENJAVA NOŽEV

Zelo pomembna prednost TURBOTRIMM Maxi disc glave je zelo enostavna menjava nožev na »klik«. Za menjavo nožev kosilne glave s kose namreč ni potrebno odmontirati, temveč lahko nož v parih potezah zamenjaš s priloženim orodjem, kar ti vzame le nekaj sekund časa.

Tako izgledajo noži po 4 urah neprekinjenega čiščenja trave in podrasti.

Pozor: noži pri TURBOTRIMM Maxi disc kosilni glavi, s katerimi boš pokosil bistveno več kvadratnih metrov površin, so namenoma simetrične oblike. Sistem vpenjanja je zasnovan tako, da jih lahko preprosto po sistemu na »klik« obrneš na drugo, neobrabljeno stran. Po potrebi pa jih lahko tudi kadarkoli dodatno nabrusiš s pilo. Nože je treba pred uporabo namočiti v vodo, da postanejo bolj žilavi. Pazi tudi, da niso po nepotrebnem izpostavljeni vročini ali mrazu.
4. TRPEŽNI IN NEZLOMLJIVI NOŽI

Naši noži se zaradi inovativne kosilne glave zlepa ne zlomijo! In če noži slučajno naletijo na nepremostljivo oviro, se ob trku enostavno umaknejo oviri tako, da se zavrtijo okoli svoje nosilne osi vpetja 360 stopinj in se vrnejo v položaj za rezanje. Kosa pri trku z oviro ne ustavlja motorja in predvsem se sunkoma ne zatrese oz. «rukne«. S tem se izogneš poškodbam kose in tudi poškodbam svojih mišic ter sklepov. Takšno vpetje nožev omogoča samo TURBOTRIMM Maxi disc kosilna glava.

Noži kosilne glave TURBOTRIMM Maxi disc niso kovinski, ampak narejeni iz posebne kompozitne mase, da lahko prenesejo večje udarce. Pri tehnološki inovaciji smo namreč upoštevali tudi najzahtevnejše evropske standarde, ki zaradi številnih poškodb (in tudi smrtnih primerov) strogo prepovedujejo izdelavo in prodajo gibljivih kovinskih delov rezil. Kosilna glava z noži TURBOTRIMM Maxi disc je namreč preko zahtevnega testiranja pridobila tako CE kot tudi ISO certifikat.

Nakup nožev!

Ker so noži potrošni material, jih seveda lahko dokupite.
5. MANJ NAPORNA KOŠNJA

Na spodnji strani glave se nahaja uležajena drsna plošča črne barve, ki se vrti ločeno od rezalnih nožev. To je povsem naša edinstvena rešitev, ki je bila patentirana že pred leti, vendar je šele sedaj po dolgoletnih testiranjih ugledala luč. Tak način košenja omogoča, da lahko koso spustiš povsem na tla in jo enostavno vodiš po terenu levo in desno. Prav tako pri košnji s TURBOTRIMM Maxi disc-om teža kosilne glave ni več tako pomembna, saj jo lahko spustiš na tla in si tako razbremeniš roke in telo – tako tudi na strmini postane košnja bistveno bolj enostavna in varna.

6. KONSTANTNA ŠIRINA KOŠNJE

Ima pa TURBOTRIMM Maxi disc kosilna glava z noži še eno prednost pred nitko. Ker se nitka neprestano trga, se spreminja tudi rezalna širina, zato je težko kositi enakomerno. TURBOTRIMM Maxi disc pa odlikuje konstanten premer širine 350 mm, kar omogoča konstantno širino košnje, poleg tega pa je teža razporejena po obodu glave.

Zaradi mase na obodu TURBOTRIMM Maxi disc lažje ohranja vztrajnostni moment, kar pomeni, da se glava enakomerneje vrti in kosa lepše teče, ne trese, rezalne lastnosti glave pa so kljub nižjim obratom delovanja motorne kose bistveno boljše.

VAS ZANIMA VEČ O KOSILNI GLAVI TURBOTRIMM Maxi disc?

TOP 10 Prednosti rezalne glave TURBOTRIMM Maxi disc pred ostalimi navadnimi glavami z nitko

GLAVA Z NITKO

Omogoča enostavno košnjo na strmem terenu

Brez problema reže tudi visoko travo, praprot in drugo podrast

Lahko jo spustiš povsem na tla in razbremeniš roke

Absorbira udarce v trde predmete

Reže z lepim, čistim rezom, da z odrezom lahko nahraniš živali

Ima konstantno širino košnje

Ima visoko obstojnost

Vzdržuje vztrajnostni moment in privarčuje na gorivu

Enostavno zamenljiva rezila

Garancija na zadovoljstvo

Odvisno od proizvajalca

Kaj pravijo zadovoljni kupci?

"S TURBOTRIMM-OM SO VSE TEŽAVE IZPUHTELE."

Ker kosim večje površine trave z motorno koso (cca. 2-3 ha na hribovitem predelu), sem zato v sezoni košnje porabil 2–3 glave na nitko. In pa porabil sem veliko silka in s tem posledično tudi časa za menjavo silka. Včasih sem izgubil tudi kakšen del glave, kot so na primer puše, »fedrico«. S TURBOTRIMM-om so vse te težave izpuhtele, čas košnje se je prepolovil, znatno se je zmanjšala poraba goriva, nobene menjave silka več ni, saj so na glavi 3 zelo trpežni in kvalitetni noži. Zelo priporočam vsem nakup TURBOTRIMM-a.

Janko Kozjak, 34 let, Postojna

"PRIPOROČAMO NAKUP TURBOTRIMMA, BREZ PRIPOMB, ..."

Priporočamo nakup TURBOTRIMMa, brez pripomb, odlično se odnese sploh pri visoki travi. Travo nato lahko uporabimo za krmo živine. Noži so odlični. Prihranek časa in denarja. TURBOTRIMM glava se z lahkoto zamenja, med tem ko pa navadna glava na nitko... menjava le-te oziroma silka zelo zamudna in travo uniči.

Družina Kraner, Razvanje

"KOSILNICA OB UPORABI TURBOTRIMMA DELUJE ZELO MIRNO."

TURBOTRIMM je resnično nekaj edinstvenega. Prej smo vedno uporabljali glavo z nitko in razne sekularje. Te glave smo morali večkrat letno menjati. Vsakič, ko smo zadeli v malo tršo površino, se je namreč kosilna glava zvila in zato je začelo kosilnico nenormalno tresti. To ploščo pa smo lahko uporabljali le za košnjo trave. Sedaj, ko imamo TURBOTRIMM, pa lahko z lahkoto pokosimo tudi invazivno akacijo debeline cca. 3 cm, obraba nožev pa je nična. Kosilnica pa ob uporabi TURBOTRIMMa deluje zelo mirno. Opazil pa sem tudi, da je poraba mešanice veliko manjša. Nakup se vsekakor izplača, saj je glava TURBOTRIMM neuničljiva. Z njo smo kosili že več kot 25 ur.

Stanko T. 49 let, Ptuj

"ZADOVOLJNA SEM Z TURBOTRIMMOM."

Po pristopu h košnji sem po prvih rezih z kosilnico ugotovila čisto miren tek brez tresenja. Noži so po nekaj urni uporabi popolnoma brez poškodb. Zadovoljna sem z TURBOTRIMMom. Napram prej, ko je bilo potrebno navijati silk, zato sem prihranila ogromno časa.

Violeta, 62 let, Kočevje

"… ŽE PO PRVI KOŠNJI BOSTE OSTALI BREZ BESED."

"Ta stvar dejansko deluje! Probal sem kar nekaj proizvodov na tržišču za košnjo trave, vsaj 10 različnih, vendar me ni navdušil nobeden kot TURBOTRIMM z njegovo učinkovitostjo in enostavnostjo košnje. Tudi po več urnem košenju nisem bil nič utrujen, niti me niso bolele roke, če se malo pohecam, je košnja postala celo zabavna. Priznam, na začetku sem bil kar skeptičen, zaradi preteklih slabih izkušenj, ampak sem se vseeno odločil za nakup, da zadevo sprobam. Vendar me je TURBOTRIMM resnično že po prvi košnji totalno navdušil, da sem ostal brez besed. Nakup je vreden vsakega centa!"

Janez Krajnc, 58 let, Kranj

V 30 dneh preizkusi kosilno glavo z noži TURBOTRIMM Maxi disc in v primeru nezadovoljstva ti povrnemo celotno kupnino nazaj.

Ker ti želimo pomagati, da se lažje odločiš za nakup našega izdelka in da osvojiš nov način košnje, s katerim boš kosil hitreje, bolj učinkovito, bolj enostavno, z manj napora, ti omogočamo kar DVOJNO GARANCIJO! Na zadovoljstvo in na material.

Vsi materiali, ki so vgrajeni v kosilni glavi, so od letalskega aluminija do lahkih G-10 kompozitnih mas. Materiali so industrijske kvalitete, zaradi česar je kosilna glava TURBOTRIMM Maxi disc praktično neuničljiva. Namenjena je robustnemu delu v kmetijstvu in industriji, kjer sta hitrost in učinkovitost dela na 1. mestu.

Ker smo prepričani v kvaliteto izdelave in kvaliteto materialov, ti omogočamo kar 12-mesečno garancijo na okvare materiala (razen potrošnega).

Vse kar moraš narediti je, da nam v ogled pošlješ okvarjen del nazaj, mi pa ti brezplačno pošljemo nov nadomestni del. Le na takšen način se lahko namreč izboljšujemo ter razvijamo nove in kvalitetnejše materiale.

TURBOTRIMM Maxi disc kosilna glava z noži JE NA ZALOGI!

Več kot 2500 zadovoljnih strank

Dostava v 2-5 delovnih dneh!

Kosilno glavo z noži TURBOTRIMM Maxi disc boš prejel od oddaje naročila v roku 2-5 dni.

Zakaj TURBOTRIMM Maxi disc ni poceni?

Za kosilno glavo z noži TURBOTRIMM Maxi disc stojijo tudi naši partnerji inženirji, v katere smo vložili veliko svojega znanja, časa in energije, ti pa so nam s svojim znanjem in izkušnjami pomagali pri razvoju tehnološke inovacije. Kosilna glava z noži TURBOTRIMM Maxi disc je tako rezultat izkušenj in vrhunskega inženirskega znanja, vse z namenom našim strankam ponuditi le najboljše:

 • najboljše materiale,
 • najboljšo tehnološko rešitev,
 • najboljše in enostavnejše rokovanje z motorno koso.

Temu primerna pa je seveda tudi cena izdelka.

Ja, kosilna glava z noži TURBOTRIMM Maxi disc ni poceni, zaradi zgoraj navedenih razlogov. Pri kosilni glavi TURBOTRIMM Maxi disc boš zagotovo dobili to, kar si plačal – kvaliteto in dolgoletnega, nezahtevnega partnerja pri košnji, poleg tega pa še prijazno pomoč z naše strani na vsakem koraku – od nakupa do uporabe.

Če kdo, vemo mi, da se da kosilne glave z noži izdelati in kupiti tudi ceneje, vendar take kosilne glave:

 • ne bodo narejene iz najboljših materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo,
 • niso narejene z mislijo na uporabnika in udobno košnjo,
 • niso plod lokalnega znanja in razvoja,
 • niso plod poznavanja košnje v praksi in pogovorov z uporabniki.

Zato kosilna glava z noži TURBOTRIMM Maxi disc ni poceni, saj s sabo nosi zgodbo lokalnih ljudi, tako uporabnikov kot razvijalcev.

Za vse informacije smo vam na voljo preko telefona

Če se vam porodi kakšrno koli vprašanje o uporabi, vzdrževanju,... ali pa želite oddati naročilo preko telefona. Smo vam z največjim veseljem na voljo na telefonski številki 070-718-982 (Klara Očko) V primeru, da se na telefon ne oglasimo vam v najkrajšem možnem času vrnemo klic.

V kolikor te zanimajo še druge podrobnosti o TURBOTRIMM Maxi disc kosilni glavi, si lahko več prebereš spodaj pod rubriko POGOSTA VPRAŠANJA

Kaj dobim v kompletu?

TURBOTRIMM Maxi disc kosilna glava z noži je sestavljena iz več komponent.

Komplet TURBOTRIMM Maxi disc vsebuje:

 • 6 kom nožev,
 • 4 kom vpenjalnih vložkov (M10x1.25, M10x1, M12x1.75, M12X1,50), vsakega naslednjega imate možnost dodatno naročiti po ceniku,
 • spodnja in zgornja nosilna plošča,
 • distančnik,
 • vodilni krožnik z vpenjalno osjo in ležajem (kpl),
 • imbus ključ in ključ 25, ključ za menjavo nožev,
 • 3 kom nosilcev za nože,
 • 3 kom matice,
 • 3 kom podložk,
 • navodila uporabnika  (v primeru izgube navodil, nam sporočite in vam jih pošljemo po pošti ali na mail),
 • Izjavo o skladnosti CE

Produkt ima 12 mesecev garancije!

Opozorilo!

Pred sestavljanjem in prvo uporabo rezalne glave, vam priporočamo, da temeljito preberete navodila za sestavo, uporabo in za varno upravljanje, ki so priložena v paketu.

Kako sestavim TURBOTRIMM Maxi disc kosilno glavo?

V video posnetku je podrobno prikazano sestavljanje TURBOTRIMM Maxi disc kosilne glave. V videu je prikazan tudi postopek menjave nožev.

Kaj moram storiti pred montažo?

Pred montažo TURBOTRIMM Maxi disc kosilne glave je potrebno odstraniti nastavek na kardanu. Iz ščita je potrebno tudi odstraniti rezilo, ki reže nitko (ko je nameščena klasična kosilna glava z nitko).

Kako uporabljam rezalno glavo?

V spodnjem video posnetku je prikazana uporaba kosilne glave z noži na travniku.

Kosilno glavo spustiš na tla, tako da spodnja plošča drsi po terenu. Vrtenje nožev bo z lahkoto porezalo travo, kot tudi podrast in grmičevje.

Zakaj so na plošči pripravljene 4 luknje za nože?

TURBOTRIMM Maxi disc kosilno glavo z noži lahko uporabljaš s tremi ali dvema nožema. Uporabo dveh rezalnih nožev priporočamo pri kosah z nižjo močjo (pod 1,2 kW), uporabo treh nožev pa pri močnejših kosah, tj. z močjo nad 1,2 kW.

V kolikor uporabljaš 2 noža, ju montiraj na nasproti ležeča nosilca za nože, kot prikazuje spodnja shema.

Kako namestim nosilce za nože?

Nosilci za nože so aluminijasti čepi, ki držijo nože vpete na rezalno ploščo. V kompletu dobiš 3 nosilce in 3 vijake, s katerimi se privijejo v luknje, ki so pripravljene na rezalni plošči. Nosilci za nože so namensko narejeni tako, da jih je potrebno bolj s pritiskom vstaviti v luknjo. Nosilce je potrebno trdno priviti.

Spodnji video prikazuje privijanje vijakov na ploščo.

Ali je potrebo kakšno posebno vzdrževanje glave in nožev?

Kosilno glavo preprosto vzdržuješ tako, da z nje po uporabi odstraniš vso travo.

Pred uporabo kosilne glave je priporočeno, da so rezalni noži nekaj ur namočeni v vodi. Voda namreč pozitivno vpliva na žilavost materiala, kateri se sicer na soncu in vročini izsuši in lahko postane krhek.

Ostala pogosta vprašanja