Telefon:    070 718 982 (Klara Očko)   |   Mail:   info@roteus.eu

SESTAVA, MATERIALI IN TESTIRANJA

Ena TURBOTRIMM rezalna glava!

Kako je sestavljena rezalna glava?

Rezalna glava je sestavljena iz treh plošč, nekaj kovinskih delov, nožev in ležaja. Prvi dve plošči sta nosilni plošči in sta izdelani iz visokokvalitetnega epoksi materiala.

Kovinski deli so iz posebne aluminijeve zlitine, ki zdrži velike mehanske obremenitve.

Rezila in spodnja plošča »vodilna« plošča so izdelani iz kvalitetnih umetnih mas, ki imajo zelo visoke mehanske lastnosti, tako, da lahko rezalno glavo uporabljate tudi v zelo težkih terenih.

Rezalna glava vsebuje tudi ležaj, ki skrbi za lažjo vodljivost kose, glede na standardizacijo je zaščiten proti prahu ter tekočinam in vzdrži več kot zadostne mehanske obremenitve, ki so potrebne za delovanje rezalne glave.

Glava je težka cca. 1300g, premera 220 mm, širina reza z noži pa 350 mm.

 

Testiranje in izdelava

Opravili smo veliko dela in vložili veliko truda v testiranje, da bi našli popoln proizvodni proces in kompozite za doseganje želenih lastnosti materiala.

Rezila so dovolj žilava, da v normalnih delovnih pogojih ne pride do odloma, vendar so tudi dovolj močna, da odrežejo celo tanke veje. Zaradi edinstvene zasnove sistema menjave rezil "klik-sistem", je menjava starih rezil z novimi izredno enostavna in hitra. Za menjavo rezil vam vzame le nekaj sekund vašega časa. Rezila so iz posebnih oblik, zasnovana tako, da preprečijo zadrževanje trave med ploščami.

Začetki proizvodnje TURBOTRIMMa so trenutno organizirani v več državah. Posamezni deli produkta se izdelujejo v različnih državah, nekaj pa tudi v Sloveniji. Vsekakor je dolgoročno naš namen, da se izpostavi proizvodnja v Sloveniji.

Vzdrževanje nožev

Po nepotrebnem jih ne izpostavljamo vročini, soncu, mrazu. Shranjujemo jih v temnem prostoru, dobro navlažene. Priporočamo vam, da jih vsaj 24h pred uporabo namočite v vodo.

360°

Zapiranje

Kosa

Recikliranje

S TURBOTRIMM glavo lahko kosimo

Mlada mehka trava

Suha in visoka trava

Trnje

Podrast

Praprot in grmovje

Ambrozija