Telefon:    070 718 982 (Klara Očko)   |   Mail:   info@roteus.eu

Prvič uporabljate rezalno glavo TURBOTRIMM?

Spoštovani kupci!

Še enkrat se vam zahvaljujemo za izkazano zaupanje in nakup rezalne glave TURBOTRIMM. Verjamemo, da boste z izdelkom zadovoljni in bo vaše delo na prostem hitrejše in bolj učinkovito, kot do sedaj. Ker pa je vsaka tehnološka novost lahko kdaj nejasna, tudi TURBOTRIMM morda za koga izmed vas predstavlja izziv. Naj bo to pri prvem sestavljanju, pri namestitvi na koso ali pri uporabi. Zato smo za vas spisali napisali nekaj kratkih nasvetov s slikovnim in video materialom, ki jih je priporočljivo prebrati in pregledati, pred prvo uporabo rezalne glave TURBOTRIMM.

V kolikor še vedno potrebujete tehnično pomoč smo vam z veseljem na voljo na  info@roteus.eu ali na telefonsko številko 070-718-982.

Kaj dobim v kompletu?

TURBOTRIMM rezalna glava je sestavljena iz več komponent.

Komplet TURBOTRIMM vsebuje:

 • 6 kom nožev,
 • 4 kom vpenjalnih vložkov (M10x1.25, M10x1, M12x1.75, M12x1,50) vsakega naslednjega imate možnost dodatno naročiti po ceniku,
 • spodnja in zgornja nosilna plošča,
 • distančnik,
 • vodilni krožnik z vpenjalno osjo in ležajem (kpl),
 • imbus ključ in ključ 25, ključ za menjavo nožev,
 • 3 kom nosilcev za nože,
 • 3 kom matice,
 • 3 kom podložk,
 • navodila uporabnika  (v primeru izgube navodil, nam sporočite in vam jih pošljemo po pošti ali na mail),
 • Izjavo o skladnosti CE

Produkt ima 30 dnevni preizkus brez tveganja in 36 mesečna garancija na kvaliteto! 

Opozorilo!

Pred sestavljanjem in prvo uporabo rezalne glave, vam priporočamo, da temeljito preberete navodila za sestavo, uporabo in za varno upravljanje, ki so priložena v paketu.

Kako sestavim TURBOTRIMM glavo?

V spodnjem video posnetku je podrobno prikazano sestavljanje TURBOTRIMM rezalne glave. V videu je prikazan tudi postopek menjave nožev.

Kaj moram storiti pred montažo?

Pred montažo TURBOTRIMM rezalne glave je potrebno odstraniti nastavek na kardanu. Iz ščita je potrebno tudi odstraniti rezilo, ki reže nitko (ko je nameščena klasična rezalna glava z nitko).

Kako uporabljam rezalno glavo?

V spodnjem video posnetku je prikazana uporaba rezalne glave na travniku.

Rezalno glavo spustite na tla, tako da spodnja plošča drsi po terenu. Vrtenje nožev bo z lahkoto porezalo travo, kot tudi podrast in grmičevje.

Zakaj so na plošči pripravljene 4 luknje za nože?

TURBOTRIMM rezalno glavo lahko uporabljate s tremi ali dvema nožema. Uporabo dveh rezalnih nožev priporočamo pri kosah z nižjo močjo (pod 1,2 kW), uporabo treh nožev pa pri močnejših kosah, z močjo nad 1,2 kW.

V kolikor uporabljate 2 noža, ju montirajte na nasproti ležeča nosilca za nože, kot prikazuje spodnja shema.

Kako namestim nosilce za nože?

Nosilci za nože so aluminijasti čepi, ki držijo nože vpete na rezalno ploščo. V kompletu dobite 3 nosilce in 3 vijake, s katerimi se privijejo v luknje, ki so pripravljene na rezalni plošči. Nosilci za nože so namensko narejeni tako, da jih je potrebno bolj s pritiskom vstaviti v luknjo.

Spodnji video prikazuje privijanje vijakov na ploščo.

Ali je potrebo kakšno posebno vzdrževanje glave in nožev?

Glavo preprosto vzdržujete tako, da z glave po uporabi odstranite vso travo, ki je morebiti ostala na glavi.

Pred uporabo rezalne glave je priporočeno, da so rezalni noži nekaj ur namočeni v vodi. Voda namreč pozitivno vpliva na žilavost materiala, kateri se sicer na soncu in vročini izsuši in lahko postane krhek.

Ostala pogosta vprašanja